sreda, 22. avgust 2012

Poraba starega kruha

Ocvrte_kruhove_rezine

Poletje je čas, ko se nam zaradi vročine hitro pokvari kruh. Res je, da ga v tem obdobju, tudi manj kupujemo, posledično ga seveda tudi manj pojemo. A včasih nam ga vseeno nekaj ostane in če ga nimamo komu dati, ga lahko sami porabimo. Iz dan ali dva starega kruha lahko pripravimo kar nekaj okusnih jedi. Ena izmed meni ljubih so tudi ocvte kruhove rezine, ki so narejene zelo hitro. Včasih smo jim rekli kar „šnite“ in me zelo spominjajo na mojo mladost. Vam povem, radi jih imajo otroci in odrasli.


Iz starega kruha lahko pripravimo tudi kruhove cmoke ali kruhovo rolado, ki sta lahko odlična priloga govejim zrezkom v omaki ali pa k kislemu zelju. Tudi sesekljani zrezki bodo bolj mehki, če boste mesu dodali vsaj en dan star, v mleko namočen kruh. Kruhova jed s slanino tudi kliče po starem kruhu in še in še bi se našlo.


Če pa nič od tega ne marate, pa kruh posušite do konca in si pripravite kruhove drobtine. Te boste pa sigurno rabili.

Ni komentarjev:

Objavite komentar