petek, 24. avgust 2012

Od navadne do krepke krompirjeve juhe

Krom_juha

 Navadna krompirjeva juha je lahko zelo preprosta domača jed, hitro pripravljen in poceni obrok. V slano vodo damo kuhati narezan krompir, skupaj z nekaj zelenjave. Naredimo svetlo prežganje, ga dodamo v lonec h krompirju in kuhamo do mehkega.

Če pa želimo, da bo navadna krompirjeva juha postala bolj močan in samostojen obrok, dodamo še nekaj sestavin in tako nastane krepka krompirjeva juha. Predvsem ji dodamo več različne zelenjave, kisle smetane in pa nekaj popečenih hrenovk, klobas ali pa popražene slanine.

Drugače pa je seveda še mnogo, mnogo jedi, ki jih lahko pripravimo iz krompirja. Odlično služi kot priloga, zelo uporaben v solati, da ne govorim, koliko različnih juh lahko pripravimo iz njega. Krompirjevo testo je pa tako ali tako zgodba zase. Moja babica je včasih rekla, da dokler bomo imeli krompir doma, ne bomo lačni. Pa še prav ima!

Ni komentarjev:

Objavite komentar