Dan sem bil pri starših in kaj smo spet jedli? Pire krompir. Seveda nismo jedli sam tega, pire je bil samo prilaoga. Čeprav mi "mučkan krompir" že malo gleda čez ušesa, pa me je danes čakalo malo presenečanje. Kosilo je kuhal oče, ki pa kuha 2x letno. Presenečanje ni bilo to, da je oče kuhal ampak kaj je skuhal. Spekel je uber sočno štefani pečenko iz puranjega mletega mesa, 3 sorte salate in špinačni pire krompir.
Špinačni pire krompir ni nič drugega kot navaden pire, le da mu je dodal kuhano špinačo in potem zmiksal vse skupaj. Kolker mi je špinača in zelen pire zvenela precej "bljek", pa moram priznat, da je vsaj okus bil vredu. Čeprav ima raje naš klasičen pire, kam da običajno samo kislo smetano in mal spuščenih ocvirkov. Ni najbolj zdrava različica, ampak saj ne jem tega vsak dan.
Ni komentarjev:
Objavite komentar