Goveja juha je del vsake tradicionalne nedeljske juhe. Se ne spomnim kdaj sem nazanje imel nedeljsko kosilo brez goveje juhe. V večina primerih si jo pripravim z rezancimi. Ko pa me prime, da bi malo spremembe, pa posežem po kroglicah ali filtratih. Čisto govejo juho pa jem le redko, pretežno takrat ko sem malo bolan. Goveja juha paše zraven dobrega kosa mesa. Jaz najraje jem kako svinjsko pečenko, ki je malo hrustljavo pečena. Seveda pa ne sme manjkati tudi renstan krombir in sveža solata. Goveja juha ima celo nekaj zdravilnih moči, saj na telo deluje krepčilno. Za to pa je kriva govedina, ki se skuha v juhi. Zaradi maščobe, pa ima goveja juha precej energijske vrednosti. Tisti, ki bi radi imeli malo manj mastno govejo juho, pa lahko maščobo tudi postrgajo. To pa naredimo tako, ga govejo juho ohladimo. Ko bo juha hladna, se bo na njej naredila maščobna plast. Le to pa lahko poberemo dol z žlici in tako je goveja juha velikomanj mastna.
Ni komentarjev:
Objavite komentar